ua en ru

СБУ заочно повідомила про підозру двом псевдопрокурорам "ЛНР"

СБУ заочно повідомила про підозру двом псевдопрокурорам "ЛНР" Фото: СБУ (ssu.gov.ua/)

Їх підозрюють у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки

СБУ завершила розслідування двох кримінальних проваджень щодо псевдопрокурорів "ЛНР". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

Так, правоохоронці встановили, що колишній співробітник міліції та екс-податківець від початку російської агресії стали на бік окупантів.

"У 2015 році терористи призначили зловмисників на посади "першого заступника генерального прокурора" та "начальника слідчого управління" так званої "генпрокуратури ЛНР" відповідно", - повідомляє відомство.

Як зазначається, обіймаючи ці посади, підозрювані сприяли окупаційній адміністрації в діяльності, спрямованій на порушення територіальної цілісності, насильницьке повалення конституційного ладу та обмеження законних прав та свобод громадян України.

Зазначено, що матеріали справ, кваліфікованих за ст. 109 і ст. 110 КК України, передані в суд. Зловмисникам заочно повідомили про підозру. Також до них буде застосована процедура заочного засудження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті спецоперації контррозвідки Служби безпеки України з тимчасово окупованої території Донецької області виведено колишнього "міністра культури та туризму" терористичної організації "ДНР" Юрія Лекстутеса.