ua en ru

СБУ затримала на хабарі працівника митниці у Запоріжжі

СБУ затримала на хабарі працівника митниці у Запоріжжі Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Зловмисника затримали під час одержання другої частини хабара

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою викрили на хабарі головного державного інспектора відділу митного оформлення митного поста "Запоріжжя-аеропорт". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що радник податкової та митної справи створив корупційну схему одержання хабарів від підприємців та фізичних осіб за нестворення штучних перешкод під час розмитнення товарів.

Так, правоохоронці задокументували черговий факт вимагання посадовцем тисячі доларів від місцевого мешканця за безперешкодне проходження митного контролю та розмитнення товару.

"Оперативники спецслужби затримали зловмисника у центрі міста під час одержання другої частини хабара у розмірі п’ятисот американських доларів", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у середу, 29 листопада, СБУ затримала агента Національного антикорупційного бюро (НАБУ) при спробі передачі хабара першому заступнику голови державної Міграційної служби Діні Пімаховій

Наголошується, що агент НАБУ намагався передати першу частину хабара в розмірі 15 тисяч доларів.