ua en ru

СБУ затримала на хабарі начальника та інспектора Закарпатської митниці

СБУ затримала на хабарі начальника та інспектора Закарпатської митниці Фото: це другий факт викриття СБУ корупційних схем на кордоні

Митники отримали від підприємця 250 дол. хабара

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали на хабарі на суму 250 дол. начальника та головного інспектора одного з відділів митного посту "Ужгород" Закарпатської митниці. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Зловмисники запровадили механізм системних поборів з місцевих мешканців за безперешкодний пропуск товарів в Україну. Співробітники спецслужби затримали обох митників під час отримання від підприємця частини чергового хабара у розмірі 250 дол." , - йдеться у повідомленні.
Як зазначається, під час огляду приміщення митного посту правоохоронці виявили денну "чорну" касу зловмисників.

"Співробітники СБУ вилучили близько 17,5 тис. грн., понад 4,5 тис. дол., 665 Євро, а також гроші у російській, чеській та польській валютах. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України" - зазначають в СБУ.

Як повідомляється, за останні дні це другий факт викриття СБУ корупційних схем на західному кордоні країни. Так. вчора співробітники спецслужби затримали на хабарі заступника командира Чернівецького прикордонного загону.

Нагадаємо, СБУ затримала капітана і майора київського главку СБУ за хабарництво.