ua en ru

СБУ затримала російського танкіста, що воював на боці ЛНР

Служба безпеки України заявила про те, що в районі Санжарівки (Луганська область) затримано танкіста-найманця з Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"У ході проведення антитерористичної операції військова контррозвідка СБУ спільно з підрозділами ЗС України затримала в районі н.п. Санжарівка Луганській області російського найманця, механіка-водія бронетехніки терористів. Танк Т-64, який здійснював обстріл українських позицій, був знищений силами АТО під час бойового зіткнення ", - йдеться в повідомленні.

СБУ затримала російського танкіста, що воював на боці ЛНР

(Джерело фото: прес-служба СБУ)

За свідченнями, які росіянин дав слідчим СБУ в 2014 р. в Ростові-на-Дону (РФ) він був затриманий поліцією за крадіжку автомобіля. Надалі йому запропонували уникнути відповідальності в обмін на згоду ремонтувати бронетехніку так званої"Новороссии".

У повідомленні зазначено, що громадянин РФ у складі незаконних збройних формувань так званої ЛНР брав участь у бойових діях проти українських військових підрозділів. За даними СБУ, затриманий зізнався, що на території України він після спецпідготовки став механіком-водієм і на танку безпосередньо обстрілював українських військових.

Нагадаємо, на кордоні з Кримом прикордонниками був затриманий корректировщик бойовиків. Громадянина Укріани підозрюють до причетності до незаконних збройних формувань.