ua en ru

СБУ затримала в Донецькій обл. бойовика "Шураві", що готував теракти в українських містах

Оперативна група Служби безпеки України затримала в Донецькій області жителя м. Новоградовка, який здійснював диверсії на території області і готував терористичні акти на території інших міст України.

Оперативна група Служби безпеки України затримала в Донецькій області жителя м. Новоградовка, який здійснював диверсії на території області і готував терористичні акти на території інших міст України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Затриманий з позивним "Шураві" є ватажком одного з підрозділів збройного бандформування "Оплот". Його бойовики постачали зброю і вибухівку терористам, які ведуть вогонь по силам АТО в районі донецького аеропорту. Він також відповідав за підготовку найманців, навчав їх ведення підривної діяльності і надалі формував з них диверсійні групи для вчинення злочинів", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, "Шураві" у складі сформованих диверсійних груп ДНР здійснював бойові рейди в населені пункти області для здійснення диверсій проти українських військових, в результаті чого українські військові зазнали втрат.

"Встановлено, що зловмисник отримав від "керівництва ДНР" вказівку про здійснення в грудні ц. р. терористичних актів у Херсоні, Миколаєві, Харкові та Полтаві. Зловмисник вже розробляв плани виконання завдання і готувався до виїзду на місце", - повідомили в прес-службі.

У затриманого вилучено гранатомет "Муха", автомат Калашникова з двома спорядженими магазинами, 7 пачок з патронами, чотири гранати, камуфлированную форму з терористичною символікою.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала розвідника ЛНР "Фафу".