ua en ru

СБУ затримала в Донецькій обл. 10 пособників терористів

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Волновасі і Краматорську Донецької обл. 10 пособників терористів.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Волновасі і Краматорську Донецької обл. 10 пособників терористів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України спільно з бійцями добровольчих батальйонів протягом останніх діб затримала 10 громадян України, причетних до терористичної діяльності в населених пунктах Волноваха та Краматорськ Донецької області. Серед затриманих - інформатори незаконних військових формувань, члени розвідувально-диверсійних груп, що провокатори, які закликали місцевих жителів для протиправних акцій для дестабілізації ситуації в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у Волновасі затримані троє зловмисників, які розгорнули в місті информаторскую мережу для збору розвідданих про місця дислокації, чисельності та маршрути переміщення сил АТО. Як наголошується, в певний час правопорушники "виходили на зв'язок" і передавали зібрані відомості т.зв. штабу ДНР.

"В той же день р. Краматорськ контррозвідка СБУ затримала громадянина України "Т", 1985 р.н., який забезпечував пропускний режим на блокпостах терористів. Встановлено, що "Т" добровільно вступив до бандформування. Протягом окупації р. Краматорська бойовиками "Т" з автоматом в руках патрулював вулиці міста, залякуючи і грабуючи місцевих жителів, охороняв "місцеве НКВД" в р. Слов'янськ", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, 17 вересня в Костянтинівці Донецької обл. СБУ затримала російського шпигуна, який збирав для ДНР дані про сили АТО.