ua en ru

СБУ затримала в Артемівську координатора терористів ДНР

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Артемівську (Донецька область) координатора терористів самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Артемівську (Донецька область) координатора терористів самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це повідомляє прес-центр відомства.

"2 серпня ц.р. в Артемівську Донецької області контррозвідка Служби безпеки України затримала місцевого мешканця, громадянина "Б", який створив і координував мережу інформаторів, які збирали і передавали терористам відомості про дислокацію і переміщення українських військових підрозділів", - йдеться в повідомленні.

В СБУ розповіли, що з початку активної фази АТО "Б" систематично передавав командира диверсійно-розвідувальної групи по кличці "Сова" (СБУ затримала цього бойовика в липні ц.р.) дані про чисельність особового складу, види артилерійського та іншого озброєння, кількості, технічного стану і модифікації броньованої та іншої військової техніки, яка знаходиться на озброєнні підрозділів Збройних сил України.

Встановлено, що бойовики ДНР використовували цю інформацію для збройних нападів на українських військових.

Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Стосовно вказаної особи проводяться оперативно-слідчі дії.