ua en ru

СБУ затримала учасників міжнародного угруповання контрабандистів наркотиків

СБУ затримала учасників міжнародного угруповання контрабандистів наркотиків Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

За місцем проживання злочинців вилучили майже кілограм метамфетаміну і прекурсори

Співробітники Служби безпеки України у ході спільної операції з європейськими колегами припинили діяльність міжнародного угруповання, що займалася контрабандою прекурсорів для виготовлення метамфетаміну. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що оперативники Рівненського управління СБУ затримали шістьох зловмисників, які намагалися ввести в нашу країну з Європи сім тис. таблеток з вмістом псевдоефедрину.

Під час обшуків за місцем проживання злочинців правоохоронці вилучили майже кілограм метамфетаміну, прекурсори, обладнання для виготовлення наркотику, чотири гранати "РГД-5" та "Ф-1" і патрони різного калібру.

Так, затриманим було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів, вчинена організованою групою), ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення для цих цілей) і ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.

Злочинцям обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області Служба безпеки України припинила контрабанду наркотиків в Російську Федерацію.