ua en ru

СБУ затримала соратника Януковича, який допоміг йому привласнити "Межигір'я"

СБУ затримала соратника Януковича, який допоміг йому привласнити "Межигір'я" Фото: Віктор Янукович

Геннадій Герасименко намагався втекти до бойовиків на Донбасі, проте був затриманий

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримала в районі міста Курахове Донецької області Геннадія Герасименка, який допоміг колишньому президенту України присвоїти комплекс "Межигір'я". Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримали в районі міста Курахове Донецької області Геннадія Герасименка, який перебував у загальнодержавному розшуку", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Герасименко в 2007 р. був директором ТОВ "Медінвесттрейд". Саме цьому підприємству було передано державний комплекс "Межигір'я" у селі Нові Петрівці. За повідомленням СБУ, це був один з етапів операції по присвоєнню резиденції екс-президентом Януковичем.

Відзначається, що колишній директор "Медінвесттрейд" збирався втекти від українського правосуддя на територію тимчасово окуповану бойовиками. Затриманого вже доставили в Генеральну прокуратуру України для проведення слідчих дій.

Нагадаємо, 16 червня ГПУ склала письмові повідомлення про підозру Януковичу, директору ТОВ "Медінвесттрейд" Герасименко та іншим за фактом заволодіння комплексом відпочинку "Пуща Водиця" урочища "Межигір'я".