ua en ru

ГПУ склала повідомлення про підозру Януковичу за фактом хабара від Клюєва

ГПУ склала повідомлення про підозру Януковичу за фактом хабара від Клюєва Фото: Віктор Янукович і Сергій Клюєв

Також ГПУ склала повідомлення про підозру Януковичу та іншим за фактом заволодіння комплексом "Пуща Водиця"

Генеральна прокуратура України (ГПУ) склала повідомлення про підозру колишньому президенту України Віктору Януковичу щодо ряду правопорушень, зокрема за фактом отримання ним неправомірної вигоди в особливо великих розмірах від Сергія Клюєва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"За фактами одержання колишнім Президентом України. Януковичем неправомірної вигоди в особливо великих розмірах від С. Клюєва, після придбання останнім у серпні 2013 року ТОВ "Танталіт", а саме: десятків мільйонів гривень, які використовувалися на оплату витрат пов'язаних з проживанням Ст. Януковича в будівлях резиденції "Межигір'я", надання останньому права безоплатного користування будинками і земельними ділянками ТОВ "Танталіт" складено повідомлення про підозру Ст. Януковичу в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ГПУ 16 червня склала письмові повідомлення про підозру Януковичу, директору ТОВ "Медінвесттрейд" Р. Герасименко, директору ТОВ "Танталіт" П. Литовченко та інших у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 ч. 3 ст. 209 КК України за фактом заволодіння державним майном - комплексом відпочинку "Пуща Водиця" урочища "Межигір'я" та земельними ділянками (площею понад 100 га), на яких вони розташовані, а також дій по легалізації вказаного незаконно отриманого майна, вчинених за сприяння Сергія Клюєва.

Нагадаємо, вчора, 16 червня, генеральний прокурор України Віктор Шокін ніс у Верховну Раду України подання про дачу дозволу на залучення Клюєва до кримінальної відповідальності, а також надання дозволу на затримання й арешт Клюєва.