ua en ru

СБУ затримала резидента ФСБ РФ, який займався вербовкою українських правоохоронців

СБУ затримала резидента ФСБ РФ, який займався вербовкою українських правоохоронців Фото: СБУ

Для фінансового забезпечення протиправної діяльності зловмисник мав створити низку комерційних фірм

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали резидента Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації, який мав вербувати українських правоохоронців. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"На Донеччині при спробі потрапити на територію України СБУ затримала резидента ФСБ Російської Федерації. Громадянин України був завербований у травні цього року співробітником російської спецслужби, який діяв під прикриттям фейкового "міністерства внутрішніх справ" терористичної організації ДНР", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, головним завданням "агента" було створення на базі однієї з громадських організацій легального прикриття для членів диверсійних груп та організація агентурної мережі з числа співробітників правоохоронних органів.

"Для фінансового забезпечення протиправної діяльності зловмисник мав створити низку комерційних фірм", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або участь у ній) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала соратника Януковича, який допоміг йому привласнити "Межигір'я".