ua en ru

СБУ затримала полковника на передачі секретних даних агенту ДНР

СБУ затримала полковника на передачі секретних даних агенту ДНР Фото: СБУ

У затриманих вилучено 40 тис. дол

Служба безпеки України у ході проведення спецоперації затримала полковника юстиції, заступника начальника слідчого відділу управління СБУ в Донецькій обл. під час передачі матеріалів з обмеженим доступом агенту бойовиків ДНР. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що затриманий збирав інформацію про оперативно-службову діяльніость СБУ під час проведення АТО, кримінальні виробництва, що знаходяться у слідчому відділі Донецького управління СБУ, дані про проукраїнських осіб з числа жителів Донецької області.

"Полковника затримали співробітники внутрішньої безпеки СБУ під час зустрічі з представником фейкового "міністерства безпеки ДНР", куратором якого, за оперативними даними, безпосередньо є співробітник ФСБ РФ з позивним "Іспанець", - йдеться в повідомленні.

Під час затримання працівник СБУ намагався скоїти втечу на тимчасово непідконтрольну територію. Також затриманий агент ДНР, у них вилучено 40 тис. дол.

СБУ затримала полковника на передачі секретних даних агенту ДНР

Фото: затриманий полковник СБУ

СБУ затримала полковника на передачі секретних даних агенту ДНР

Фото: у полковника вилучили 40 тисяч доларів США

Нагадаємо, в Харківській обл. засудили сепаратиста, який діяв за вказівками "МГБ ДНР". Як повідомляли у прес-службі Служби безпеки України, зловмисник збирав інформацію про об'єкти оборонно-промислового комплексу регіону. Крім того, він намагався формувати групи, які б блокували органи державної влади, пропагували відділення Харківської області від України і створили на її території псевдодержавні утворення.

Сепаратиста визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) Кримінального кодексу. Враховуючи беззастережне визнання провини, засуджений до позбавлення волі строком на один рік.