ua en ru

СБУ затримала під Слов'янському терористів "Кочегара" і "Архара", які підірвали ділянку донецької залізниці

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Слов'янському районі Донецької обл. групу терористів, які підірвали ділянку Донецької залізниці "Букіно-Святогірськ".

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Слов'янському районі Донецької обл. групу терористів, які підірвали ділянку Донецької залізниці "Букіно-Святогірськ". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"5 липня під час спецоперації затримані організатори і члени терористичної групи, які діяли в тилу сил АТО, її ватажок на прізвисько "Кочегар" - Оскільки Євген Васильович, 01.04.1967 р.н., і Бистрицький Володимир Сергійович, 12.01.1979 р.н. на прізвисько "Архар", - йдеться в повідомленні.

СБУ встановила, що зазначена терористична група на території Слов'янського району здійснила ряд терористичних актів, зокрема, знищила 1 БМП, 3 БТР, 8 автомобілів "Урал» і "Хаммер" ВСУ.

"Зазначені терористи, причетні до нападів з використанням автоматичної стрілецької зброї і гранатометів на військовослужбовців сил АТО, в результаті яких загинули і отримали поранення десятки українських військовослужбовців. Встановлено, що саме ці бойовики підірвали залізничну колію на перегоні станцій Букіно-Святогірськ. Свої злочинні дії бандити фіксували на відео для звіту перед своїми російськими кураторами. За ці злочини 28 червня ц.р. "Кочегар" і "Архар" отримали з рук "Стрілка"-Гиркина нагороди Російської Федерації - "Георгіївські хрести IV класу", - повідомили в СБУ.

В ході проведення спецоперації у терористів вилучено автоматичну зброю, снайперська гвинтівка, реактивний протитанковий гранатомет, ручний протитанковий гранатомет, гранати, тепловізор, боєприпаси та вибухівку.

В даний час здійснюються заходи по виявленню місцезнаходження затримання та притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників терористичної групи.

Нагадаємо, 1 липня на двох ділянках Донецької залізниці сталися вибухи в результаті мінування залізничних рейок невідомими особами. Вибухи були кваліфіковані міліцією як терористичний акт.