ua en ru

СБУ затримала одного з організаторів масових заворушень в Луганську

Служба безпеки України затримала одного з організаторів масових заворушень в Луганську.

Служба безпеки України затримала одного з організаторів масових заворушень в Луганську. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Згідно повідомлення, співробітники контррозвідки СБУ 14 квітня 2014 р. у м. Мелітополь затримали громадянина України, який прямував до Луганська для виконання диверсійного завдання російської військової розвідки.

"Встановлено, що громадянин, 1981 р. н., мешканець Запорізької області був завербований офіцером розвідувального управління ЧФ РФ та в березні 2014 р. виїжджав до АР Крим за інструкціями для провокацій масових заворушень і тероризування місцевого населення у Луганській області. Для виконання злочинного завдання він мав створити диверсійну групу з числа мешканців Запоріжжя. Крім того, вони повинні були збирати інформацію про чисельність, розташування, маршрути руху військових частин України на південно-східному напрямку, у першу чергу - залучених до антитерористичної операції", - йдеться у повідомленні.

Наразі громадянина затримано, вирішується питання про притягнення його до відповідальності за державну зраду.

Нагадаємо, раніше СБУ встановила особу ватажка російської диверсійної групи, яка тероризує місцеве населення, захоплює адміністративні будівлі, дестабілізує суспільно-політичну ситуацію в Східних областях України. Ним виявився громадянин РФ, офіцер спецназу ГРУ Генштабу збройних сил Російської Федерації Ігор Стрєльцов.