ua en ru

СБУ затримала в Одесі диверсантів ЛНР, які планували теракти в Україні

СБУ затримала в Одесі диверсантів ЛНР, які планували теракти в Україні Фото: СБУ

Терористи повинні були вчинити збройний напад на одне з пенітенціарних закладів і влаштувати вибух під час релігійного свята

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Одесі п'ятьох членів диверсійної групи так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР), які планували здійснити теракти на південно-сході України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Правоохоронці встановили, що за вказівкою російських кураторів терористи повинні були вчинити збройний напад на одне з пенітенціарних закладів регіону і підірвати вибуховий пристрій під час релігійного свята. За задумом ватажків ці теракти дестабілізували б суспільно-політичну ситуацію в південно-східному регіоні, зокрема, через провокування міжнаціонального конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання диверсантів співробітники спецслужби вилучили більше одного кілограми пластиду, дві протипіхотні міни, чотири гранатомета, дві гранати та стрілецьку зброю. Відкрито кримінальну виробництво за ст. 258 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України 24 лютого запобігла теракт, що готувався на території Харківської області.