ua en ru

СБУ затримала найманця з Південної Америки, який воював за ДНР

СБУ затримала найманця з Південної Америки, який воював за ДНР Фото: СБУ затримала іноземного найманця

Відзначається, що бойовик побував майже у всіх "гарячих точках" світу

Служба безпеки України затримала найманця з Південної Америки, який воював на боці бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Наголошується, що бойовик побував майже у всіх "гарячих точках" світу.

"Бойовик закінчив академію військової поліції і деякий час вчився в Курському державному університеті. Має навички альпінізму, військового лижника, радиста, знає як захоплювати і утримувати заручників, працювати з вибуховими речовинами", - йдеться в повідомленні.

На тимчасово окуповану територію Донбасу найманець прибув в 2014 році і приєднався до угруповання "Вікінг". Брав участь у бойових діях в районі Первомайського, Горлівки, Старобешеве, Дебальцеве, Донецького аеропорту. Також іноземець тісно співпрацював з російськими спецслужбами, тренувала бойовиків, формував з числа іноземців розрахунки мінометних батарей.

СБУ затримала бойовика під час перетину державного кордону України в терміналі "D" Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

При огляді особистих речей правоохоронці виявили іноземний паспорт, військовий квиток т. н. ДНР, наказ за підписом ватажка терористів Стрєлкова про нагородження медаллю " за бойові заслуги і ноутбук, на якому виявлено інтернет-листування з представниками терористичних угруповань.

СБУ затримала найманця з Південної Америки, який воював за ДНРСБУ затримала найманця з Південної Америки, який воював за ДНРСБУ затримала найманця з Південної Америки, який воював за ДНРСБУ затримала найманця з Південної Америки, який воював за ДНР

Фото: СБУ затримала найманця з Південної Америки

За даним фактом порушено кримінальне виробництво за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Донецькій області за 9 місяців 2016 року були затримані 220 осіб, причетних до незаконним збройним формуванням.