ua en ru

СБУ затримала чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про мінування Харківського аеропорту

СБУ затримала чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про мінування Харківського аеропорту Фото: СБУ затримала чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про мінування

Чоловік повідомив ДСНС про те, що на травневі свята буде підірваний Харківський аеропорт

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про "замінування" Харківського аеропорту. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Менш ніж за добу харківські правоохоронці встановили 59-річного мешканця Кременчуцького району Полтавської області, який зателефонував на "гарячу лінію" ДСНС та повідомив, що у період травневих свят будуть підірвані приміщення "Міжнародного аеропорту "Харків". Після затримання зловмисник зізнався, що скоїв анонімний дзвінок з хуліганських мотивів", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що відкрите кримінальне виробництво за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України.

Також "телефонний терорист" компенсує витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків через його протиправні дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) спільно з військовою прокуратурою та при сприянні адміністрації державного підприємства "Зоря" - "Машпроект" попередила спробу поставки до Російської Федерації комплектуючих до газотурбінних двигунів (ГТД) військового призначення, що використовуються на кораблях ВМФ РФ.