ua en ru

СБУ затримала в Кропивницькому кіберполіцейського-хабарника

СБУ затримала в Кропивницькому кіберполіцейського-хабарника Фото: СБУ

Кіберполіцейський вимагав 4 тисячі доларів

Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі оперуповноваженого Кіровоградського підрозділу департаменту кіберполіції. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Повідомляється, що поліцейський вимагав від місцевого ІТ-спеціаліста 4 тисячі доларів за непритягнення до кримінальної відповідальності за нібито несанкціоноване втручання в роботу одного з місцевих інтернет-провайдерів.

"Щоб уникнути викриття, "перевертень у погонах" створив електронний гаманець російської електронної платіжної системи, на який жертві необхідно було перерахувати гроші. Правоохоронці затримали хабарника під час отримання квитанції про підтвердження перерахування частини неправомірної вигоди у розмірі 20 тисяч гривень", - повідомляє СБУ.

Проти зловмисника порушено кримінальну виробництво за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Затриманому поліцейському повідомлено про підозру. Тривають невідкладні слідчі дії.

altalt

Фото: затримання хабарника

Нагадаємо, раніше прокуратура Донецької області за матеріалами Управління Служби безпеки України (СБУ) в Донецькій області викрила співробітника харківської поліції на отриманні хабара в 50 тисяч гривень.