ua en ru

СБУ затримала координатора проплачених Азаровим мітингів у Києві

СБУ затримала координатора проплачених Азаровим мітингів у Києві Фото: Микола Азаров

СБУ встановила всіх організаторів всіх маршів "білих хусточок"

Служба безпеки України (СБУ) затримала координатора проплачених колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим акцій протесту в Києві. Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський сьогодні на брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буквально нещодавно Київ намагалися дестабілізувати і створити напругу акціями протесту. З одного боку, це були акції шахтарів, а з іншого - до цих акцій намагалися долучитися зловмисники, щоб дестабілізувати ситуацію в Києві. СБУ зірвала проплачені мітинги провокаторів, які планували здійснити провокації 14 травня в нашій столиці з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації", - заявив Лубківський.

За його словами, СБУ встановила всіх виконавців, координаторів та безпосередніх організаторів всіх маршів "білих хусточок", які намагалися долучитися до протестних акцій шахтарів.

Так, 29 квітня біля Центрального залізничного вокзалу був затриманий головний кур'єр, який залізничним потягом сполученням "Москва - Одеса" прибув у Київ з Російської Федерації.

"Під час обшуку за місцем проживання кур'єра були вилучені у нього тротилові шашки по 200 грамів кожна і близько 500 листівок із закликами до мешканців столиці взяти участь у протестних акціях 1 травня", - сказав Лубківський.

За словами Лубківського, був виявлений план заходів з проведення у столиці 14 травня цього року маршу під назвою "Порошенко і Яценюка у відставку".

"Цей план був отриманий кур'єром в Москві. Під час допиту встановлено, що саме він є основним координатором зазначених акцій протесту, які безпосередньо фінансуються так званим офісом колишнього прем'єра України Миколи Азарова і екс-нардепів Царьова-Олійника, які зараз перебувають у Москві", - заявив Лубківський.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що під час святкування 9 травня потрібно врахувати місцеву специфіку історичної пам'яті.