ua en ru

СБУ затримала виконавця двох терактів в Одесі

СБУ затримала виконавця двох терактів в Одесі Фото: СБУ затримала виконавця двох терактів в Одесі

Одесит брав безпосередню участь у підпалюванні приміщення супермаркету та офісу однієї з партій

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою затримали в Одесі місцевого мешканця - виконавця двох терактів у рідному місті в квітні 2014 року. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Затриманий одесит брав безпосередню участь у підпалюванні приміщення супермаркету та офісу однієї з українських партій, які були розташовані у багатоквартирних будинках. Після здійснення терактів чоловік переховувався в так званій ЛНР, виконуючи різні завдання терористів.


Пізніше бойовики вирішили, що небезпека для терориста на контрольованій українською владою території минула, та відправили до Одеси з новими завданнями.

Повідомляється, що співробітники спецслужби затримали диверсанта відразу після повернення. Під час обшуків за його місцем проживання правоохоронці вилучили два саморобні вибухові пристрої, начинені вражаючими елементами - гвинтами та гайками.

Зазначається, що відкрито кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Харківській області після закладки вибухівки під залізничні шляхи, якими регулярно перевозиться військова техніка Збройних сил України, співробітники СБУ затримали диверсанта ДНР.