ua en ru

СБУ затримала інформатора терористів

СБУ затримала інформатора терористів Фото: СБУ

У Луганській області СБУ спіймали інформатора бойовиків

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали жінку-інформатора терористів так званої ЛНР в районі проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Повідомляється, що мешканка Новоайдарського району Луганської області протягом січня-лютого 2017 за завданням представника терористичної організації ЛНР збирала і передавала бойовикам відомості про розташування бойових позицій, чисельність особового складу, кількість озброєння і розміщення бойової техніки сил АТО.

Зловмисниця дотримувалася підвищених вимог конспірації і ретельно приховувала свою шпигунську діяльність від оточення. Для контактів з терористами вона використовувала окремий мобільний термінал, а повідомлення передавала з використанням умовних назв для різних видів бойової техніки, конкретних підрозділів і відомств, а також їх бойових позицій на місцевості.

Проти неї відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України задержала іншого інформатора терористичної організації "Луганська народна республіка" в смт. Трьохізбенка Луганської області.