ua en ru

СБУ затримала групу, що планувала вчинити напад на відділ прикордонної служби "Амвросіївка"

СБУ затримала групу, що планувала вчинити напад на відділ прикордонної служби "Амвросіївка"

В Амвросіївському районі Донецької області 3 червня співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями Збройних сил України та Державної прикордонної служби України затримали чотирьох громадян України, які планували вчинити вибухи та збройний напад на відділ прикордонної служби "Амвросіївка" Держприкордонслужби України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держприкордонслужби.

Встановлено, що на початку червня 2014 р. затримані особи отримали завдання від керівництва самопроголошеної "Донецької народної республіки", щодо здійснення вибуху на території відділу Держприкордонслужби з метою дестабілізації ситуації серед військовослужбовців та залякування мирного населення. Серед інших завдань було викрадення полковника прикордонної служби, повідомляють у СБУ.

"Правоохоронці затримали зловмисників у автомобілі поблизу прикордонного відділу "Амвросіївка" під час здійснення візуального спостереження за будівлею ДПС. У ході затримання у зловмисників вилучено три автомати Калашникова, пістолет Макарова, велику кількість бойових набоїв та два саморобні вибухові пристрої", - йдеться у повідомленні.

За цим фактом слідчими УСБУ у Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.15, ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Триває слідство.