ua en ru

СБУ затримала групу, яка відправляла в ЄС нелегальних мігрантів

СБУ затримала групу, яка відправляла в ЄС нелегальних мігрантів Фото: СБУ (УНІАН)

Члени угруповання налагодили нелегальний канал мігрантів через пункт пропуску в Мукачівському прикордонному загоні

Служба безпеки України затримала учасників організованого угруповання, яка переправляла в країни Європейського союзу нелегальних мігрантів. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники Управління СБУ в Івано-Франківській області встановили, що група мешканців Закарпаття налагодила нелегальний канал через пункт пропуску "Лужники" Мукачівського прикордонного загону", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що правоохоронці затримали чотирьох осіб при спробі незаконно переправити через кордон жителя Івано-Франківської області, у якого був обмежений виїзд з території України до виплати кредитних зобов'язань. За свої послуги зловмисники отримали від чоловіка дві з половиною тисячі євро. Ще одного учасника угруповання оперативники СБУ затримали за місцем проживання в Тернополі.

Під час обшуку правоохоронці вилучили п'ятнадцять закордонних паспортів громадян України, тринадцять тисяч доларів, десять тисяч фунтів стерлінгів, десять тисяч гривень та інші докази злочинної діяльності, зокрема записні книжки з прізвищами і сумами.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: СБУ затримала групу, яка відправляла в ЄС нелегальних мігрантів (СБУ)

Нагадаємо, також сьогодні СБУ затримала в Житомирі депутата районної ради на спробі підкупу поліцейського для прикриття нелегального видобутку бурштину.