ua en ru

СБУ затримала угруповання, яке готувало серію вибухів у Дніпропетровській обл

У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України викрили групу осіб, готували диверсії і терористичні акти на важливих об'єктах інфраструктури.

У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України викрили групу осіб, готували диверсії і терористичні акти на важливих об'єктах інфраструктури. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

4 грудня затримала СБУ одночасно в містах Дніпродзержинськ, Павлоград та Новомосковськ трьох членів цієї терористичної групи.

"Встановлено, що організатором і керівником злочинного угруповання був 25-річний місцевий житель, уродженець Російської Федерації. Активіст місцевого "антимайдана" встановив зв'язок з терористами і отримав завдання знайти людей, готових зробити диверсії, і організувати підпільну роботу", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, зловмисник зібрав злочинну групу через спільнота у соціальній мережі.

"Спільники, які називали себе "партизанським загоном", призначали таємні зустрічі в Дніпропетровську. Тут вони готували план-схеми вибухів і підпалів військкоматів, банківських установ, райвідділів міліції. У терористів правоохоронці вилучили дві гранати РГД-5 із запалами, майже кілограм вибухової речовини - тротилу і антиукраїнську символіку", - зазначили в СБУ.

Зловмисники взяті під варту, тривають оперативно-слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала в Дніпропетровській обл. агента російських спецслужб, який вербував "партизан для кіно".