ua en ru

СБУ затримала голову сільради Київської області на хабарі в 300 тис. євро

СБУ затримала голову сільради Київської області на хабарі в 300 тис. євро Фото: СБУ

Чиновник вимагав кошти за довгострокову оренду 26 гектарів землі

Служба безпеки України (СБУ) затримала голову сільської ради Київської області на хабарі в 300 тис. євро та 10 тис. доларів. Чиновник вимагав кошти за довгострокову оренду 26 гектарів землі, повідмоляє прес-служба СБУ.

"Голову однієї з сільських рад Васильківського району Київщини та посередника - депутата сільради - затримали на хабарі в 300 тисяч євро та 10 тисяч доларів співробітники Служби безпеки України спільно з детективами НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, посадовці вимагали гроші від представників агропромислового підприємства за довгострокову оренду 26 гектарів землі.

"Під час затримання здирники спробували втекти від правоохоронців на автомобілі. Підозрюваних затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала поліцейського, який продавав інформацію про судимості та дозволи на зброю.