ua en ru

СБУ затримала гендиректора "Одеської ТЕЦ" за фінансування тероризму

СБУ затримала гендиректора "Одеської ТЕЦ" за фінансування тероризму Фото (СБУ): вилучені у затриманого гроші

Гендиректор разом зі спільниками присвоїв 38 млн грн держкоштів

В Одесі Служба безпеки України (СБУ) спільно з Держслужбою фінмоніторингу і міліцією припинила протиправну діяльність генерального директора ДП ПАТ "Одеська ТЕЦ", 100% акцій якої належить державі в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Зловмисник разом зі спільниками присвоїв 38 млн грн державних коштів. Для легалізації цих грошей виходець з Луганської обл. створив конвертаційний центр. Кошти перераховувалися на особистий картковий рахунок. Потім їх частина спрямовувалася для підтримки лідерів терористів на тимчасово окупованих територіях", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, організатора злочинної схеми і його співучасники були затримані біля будівлі одеської облдержадміністрації спецпідрозділом "Альфа".

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії. Проводяться обшуки, в тому числі в адміністративних приміщеннях держпідприємства.
Крім того, заблоковано розкрадання 12 млн грн з держпідприємства через арешт рахунків фіктивних організацій.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала чиновників Одеської мерії на хабарі у 15 тис. грн.