ua en ru

СБУ затримала ще одного бойовика ДНР

СБУ затримала ще одного бойовика ДНР Фото: СБУ затримала ще одного бойовика ДНР

Бойовик чергував на блокпостах терористів у Ясинуватій

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з військовослужбовцями затримали на контрольному пункті "Бугас" громадянина Росії, мешканця Республіки Саха (Якутія), який брав участь у незаконних збройних формуваннях так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Зі слів бойовика, він у квітні прибув до Донецька, де за водіння автомобіля у нетверезому стані був затриманий бойовиками. Після проведення з ним відповідної "роз'яснювальної" роботи надав згоду на проходження служби у т.зв. батальйоні "Восток" терористичної організації ДНР. Бойовик чергував на блокпостах терористів у Ясинуватій", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у вересні, через невиплату "заробітної плати", бойовик вирішив виїхати на територію РФ через Україну, де і був затриманий. Співробітники спецслужби вилучили у нього документи, які свідчать про те, що він є членом батальйону терористів "Восток".

Повідомляється, що наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, за результатами яких прийматиметься рішення щодо реєстрації кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що черговий бойовик ДНР добровільно здався СБУ.