ua en ru

СБУ затримала двох організаторів нарколабораторій

СБУ затримала двох організаторів нарколабораторій Фото: СБУ (фото з відкритих джерел)

Раніше зловмисники знаходилися в державному розшуку

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією встановили місцезнаходження і затримали двох організаторів виготовлення амфетаміну та метамфетаміну. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначено, що раніше зловмисники знаходилися в державному розшуку.

Так, повідомляється, що в кінці серпня 2016 року СБУ ліквідувала одну з нарколабораторій у Богородчанському районі Івано-Франківської області, на місці були затримані четверо зловмисників, вилучено лабораторне обладнання, близько 500 кг прекурсорів, реактивів та інших хімічних речовин. Далі, в лютому 2017 року оперативники затримали ще одного спільника у Львові.

Згідно з даними, організатора "лабораторії" затримали вчора в Харкові. Зараз члени злочинного наркоугруповання перебувають під арештом. Ще двоє оголошені в загальнодержавний розшук. Поблизу державного кордону в одному із сіл Волині спецслужба затримала іншого організатора нарколабораторії в Рівненській області.

Повідомляється, що в червні 2017 року на пункті пропуску "Угринів" співробітники СБУ затримали двох контрабандистів, у яких виявили чотири тисячі таблеток Cirrus (містить прекурсори для виготовлення психотропних препаратів). Зловмисники планували привезти таблетки в Рівному, де організатор переробляв їх в метамфетамін для перепродажу.

Правоохоронці встановили, що ним виявився 35-річний житель Волинської області, який вже притягувався до кримінальної відповідальності та відбував покарання за розбійний напад.

Слідчі СБУ в Рівненській області продовжують досудове розслідування, всім наркоділкам суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

altaltalt

Фото: затримання (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше у Запорізькій області правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка займалася виготовленням, зберіганням, перевезенням та збутом наркотичного препарату метадон на території чотирьох областей України.