ua en ru

СБУ затримала двох найманців ДНР

СБУ затримала двох найманців ДНР Фото: співробітники СБУ

Служба безпеки України затримала двох найманців так званої "Донецкої народної республіки" (ДНР) - у Черкаській та Донецькій областях. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"48-річний мешканець с. Червона Слобода Черкаського району прибув до Донецька, де він звернувся до так званого "військового комісаріату", що вербував найманців. За участь у терористичній діяльності йому пообіцяли 360 дол. США на місяць.

Йому дали зброю та відправили до бойовиків, які обслуговували автомобілі реактивної артилерії БМ-21 "Град", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найманця затримали співробітники СБУ, коли він приїхав додому у відпустку. Зловмиснику оголошено про підозру за ст. 258-3

Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Ще одного бойовика, який приєднався до збройних формувань терористів ДНР з корисливих мотивів, співробітники СБУ затримали Святогірську Донецької області. Крім виконання бойових завдань найманець періодично виїжджав до Харківської області, де намагався завербувати місцевих мешканців до ДНР. Згодом він утік до Росії.

Співробітники СБУ затримали зловмисника після повернення його з Російської Федерації додому.

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Вінницькій області СБУ встановила і затримала ще одного інформатора з агентурної мережі, створеної офіцером ГРУ Генерального штабу міністерства оборони Російської Федерації на прізвисько "Старшина".