ua en ru

СБУ затримала двох виконавців підриву польського Меморіалу орлят у Львові

СБУ затримала двох виконавців підриву польського Меморіалу орлят у Львові Фото: Меморіал орлят (facebook.com-Микола Кондратенко)

Фінансування терактів у Львові надало оточення Януковича

Днями співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали двох виконавців підриву польського Меморіалу орлят на Личаківському кладовищі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус. Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак, передає прес-центр СБУ.

"За наявною інформацією, фінансування терактів здійснювалося оточенням біглого екс-президента під кураторством російських спецслужб", - повідомив Грицак.

Також Грицак зазначив, що співробітники СБУ зірвали майже сто спроб інспірування штучних протестних акцій, націлених на дестабілізацію ситуації у державі в інтересах Росії.

"Служба заблокувала наміри спецслужб РФ провести приховану федералізацію та автономізацію кількох регіонів України, зокрема і в Одеській області", - наголосив голова СБУ.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Польщі назвали вибух біля польського Меморіалу орлят у Львові черговою антипольською акцією в Україні.