ua en ru

СБУ затримала на Донбасі артилериста ДНР

СБУ затримала на Донбасі артилериста ДНР Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Затриманий був заряджаючим одного з артилерійських розрахунків бойовиків

У Донецькій області співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали заряджає артилерійського розрахунку одного з незаконних збройних формувань терористів так званої ДНР. Про це передає прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що житель Волноваського району в липні 2015 року одержав пропозицію від двоюрідного брата підзаробити в рядах ДНР. Під час зустрічі, за словами бойовика, брав участь людина, яка розмовляла з яскраво вираженим російським акцентом. Він і запропонував "службу" артіллерійста за 50 тисяч рублів на місяць.

СБУ задокументовало, що саме цей підрозділ тривалий час обстрілювали позиції сил АТО і мирних жителів Мар'їнки. Затриманий показав, що офіцерський склад в основному був укомплектований вихідцями з Росії, в складі артилерійських розрахунків навіть коригувальники вогню були росіяни, одягнені у військову польову форму ЗС РФ з офіцерськими знаками відмінності.

Саме підрозділ було оснащено військовим спорядженням російського виробництва і сухпайка, виготовленими в РФ. Рядові бойовики з числа місцевих жителів Донбасу не мали взагалі будь-якого спорядження і форми.

У жовтні 2016 року, побоюючись за своє життя, бойовик втік з бандформування. Після тривалого укриття він вирішив повернутися додому на підконтрольну Україні територію, де і був одразу затриманий СБУ.

Бойовику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, в Донецькій області Служба безпеки України затримала інформатора бойовиків ДНР.