ua en ru

СБУ затримала у Дніпропетровській області адміністратора сепаратистських груп у соцмережах

СБУ затримала у Дніпропетровській області адміністратора сепаратистських груп у соцмережах Фото: СБУ

Відкрито кримінальне провадження, триває слідство

Співробітники Служби безпеки України затримали у Павлограді (Дніпропетровська область) працівника популярної радіостанції, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, у 2015 році зловмисник через Інтернет познайомився з представниками "ДНР" і на їх пропозицію погодився розповсюджувати сепаратистські матеріали та стати адміністратором кількох антиукраїнських груп у соцмережах.

"Зловмисник поширював матеріали, які дискредитують українську державу та армію, популяризував терористичні організації ДНР/ЛНР, закликав до ухилення від мобілізації та створення на території України т.зв. "новоросії". Адміністратор також інформував своїх кураторів про суспільно-політичні настрої на підприємствах вугільної галузі Дніпропетровщини", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час проведення обшуку співробітники спецслужби вилучили у спільника терористів комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінального провадження за ч.2 ст.110 Кримінального Кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила контрабандне ввезення з РФ 850 тис. гривень для фінансування сепаратизму.