ua en ru

СБУ затримала у Чернігівській області агента російських спецслужб

СБУ затримала у Чернігівській області агента російських спецслужб Фото: СБУ затримала у Чернігівській області агента російських спецслужб

Затриманого звинувачують у державній зраді

Служба безпеки України (СБУ) затримала мешканця одного з населених пунктів Чернігівської області, який за завданням Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації збирав інформацію про розташування блокпостів, озброєння та кількість особового складу прикордонних частин. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Чоловік, знаходячись на території РФ, був звинувачений у порушенні правил перебування на території Росії, і під загрозою депортації його завербувало ФСБ. Виконуючи завдання російських кураторів, агент здійснив приховану відеозйомку прикордонного контрольного посту, будівель, кількох інженерних об'єктів, особового складу військовослужбовців та транспорту Чернігівського прикордонного загону", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, отриману інформацію зловмисник мав передати представникам російських спецслужб під час чергової поїздки до РФ.

Повідомляється, що затриманому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ вилучила бурштин на 10 млн гривень у Київській області.