ua en ru

СБУ затримала адміністратора антиукраїнських сторінок в соцмережах

СБУ затримала адміністратора антиукраїнських сторінок в соцмережах Фото: СБУ затримала студента за антиукраїнську пропаганду

Молодий чоловік поширював інформацію, яка дискредитувала Збройні сили

Співробітники Служби безпеки України затримали в одному з селищ Новомосковського району Дніпропетровської області місцевого жителя, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"В минулому році студент одного з вузів Дніпропетровська став адміністратором декількох груп антиукраїнської спрямованості. 21-річний молодий чоловік через Інтернет познайомився з представниками терористичної організації ДНР і погодився поширювати сепаратистські матеріали на різних інформаційно-політичних пабликах", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, молодий чоловік поширював інформацію, що дискредитував Збройні сили України, популяризував терористичні організації ДНР/ЛНР і створення так званій "Новоросії". Також спільник терористів інформував своїх кураторів про настрої студентської молоді і соціально-політичну обстановку в Дніпропетровську.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.
Відкрито кримінальне провадження за ч. ст 2. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 22 лютого співробітники Служби безпеки України затримали в Павлограді (Дніпропетровська область) працівника популярної радіостанції, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.