ua en ru

СБУ затримала 5 бойовиків НВФ "Сомалі"

Служба безпеки України затримала п'ятьох бойовиків незаконного воєнізованого формування "Сомалі". Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

"В Донецькій області знешкоджено диверсійна група, яка в складі незаконного воєнізованого формування "Сомалі" під керівництвом терориста по кличці "Гіві" надавала збройні напади на підрозділи сил АТО в аеропорту Донецька", - йдеться в повідомленні.

Всього СБУ затримала п'ятьох бойовиків. Один з них - громадянин Росії на прізвисько "Кок", житель Воронезької області, незаконно прибув в Україну в листопаді 2014 р. і був зарахований до бандформування "Схід".

"З січня 2015 р. його передали ватажкові "Гіві", який збирав з різних банд "головорізів" для боїв з українськими "кіборгами" на старому терміналі аеропорту", - зазначили в СБУ.

Ще один бойовик - житель Криму на прізвисько "Циган", 1985 р. н., колишній терміновий військовослужбовець берегової охорони Феодосії. Після підготовки в російському спецлагере в Таганрозі "Циган" в складі "Сомалі" був відряджений в Донецьк.

"Троє інших членів банди - бойовики "Косий", "Павук" та "Маляр" отримали досвід терористичної діяльності під Иловайском, Ясинуватій, Макіївкою. Всі троє з січня 2015 р. були відібрані в банду "Сомалі" для диверсійної роботи". - повідомили в СБУ.

СБУ затримала 5 бойовиків НВФ "Сомалі"

СБУ затримала 5 бойовиків НВФ "Сомалі"

(фото: прес-служба СБУ)

Зазначимо, СБУ затримала двох інформаторів бойовиків на Донбасі.

Раніше СБУ затримала 5 коректувальників вогню бойовиків ДНР.