ua en ru

СБУ затримала 3 осіб, які готували теракти в Одесі

Служба безпеки України затримала членів терористичної групи, яка планувала злочинну діяльність на території Одеси.

Служба безпеки України затримала членів терористичної групи, яка планувала злочинну діяльність на території Одеси. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"У результаті спецоперації В Одесі затримані троє членів терористичної групи. Усі вони місцеві жителі. За грошову винагороду в розмірі 50 тис. доларів США зловмисники готували в Одесі серію резонансних злочинів. У плани терористів входив, зокрема, теракт в людному місці поруч з центральним офісом одного з банківських установ, а також вбивства громадських активістів. Відповідальність за теракти, за задумом зловмисників, повинна взяти на себе міфічна організація "Українська червона армія", - йдеться в повідомленні.

У членів терористичної групи виявлено та вилучено пакет з вибуховою речовиною (типу амоналу), 4 споряджених детонатора, 30 запалювачів, колба з речовиною для випарювання гексогену, пістолет "Вальтер", 16 патронів для ПМ, мисливський ніж (тесак), речовини для приготування вибухівки (селітра, серебрин, перекис водню).

Затриманим оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Досудове слідство триває.