ua en ru

СБУ затримала екс-главу контррозвідки відомства часів Якименко, - Наливайченко

Служба безпеки України затримала екс-голову контразведки СБУ часів глави відомства Олександра Якименка.

Служба безпеки України затримала екс-голову контразведки СБУ часів глави відомства Олександра Якименка. Про це в ефірі телеканалу 1+1 заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Військова агресія, інформаційна агресія та інші види агресії проти України складаються і виконуються сьогодні. І ми це говоримо людям. І тих, кого ми затримуємо, показуємо... Це російські військові терористи, це їх найманці-вихованці або ті, хто за гроші виконують чи збираються виконувати диверсії і теракти наші громадяни. І третя надзвичайно небезпечна складова-це реальні ляльководи, реальні колишні керівники і СБУ, і МВС, і інших правоохоронних органів України. Я стверджую, що саме вони роками готували все те, що зараз коїться. Саме вони генералів ФСБ цілими групами, які заїжджали, ще на розстріл майдану завозили в нашу країну. Для нас - це не прості слова. Вчора ми заарештували і затримали три номери з колишнього СБУ пана Якименка, колишнього керівника контррозвідки Служби безпеки, генерала. Це саме ті люди, яких ми підозрюємо і будемо далі затримувати аж до першого номера", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України здійснює досудове розслідування у кримінальній справі щодо вчинення державної зради колишнім головою СБУ Олександром Якименко.