ua en ru

СБУ заблокувала 250 платіжних терміналів у ДНР/ЛНР

СБУ заблокувала 250 платіжних терміналів у ДНР/ЛНР Фото: співробітники СБУ

Послуги з платежів надавала компанія з Києва

Служба безпеки України заблокувала 250 терміналів однієї з електронних платіжних систем, які незаконно функціонували на окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Повідомляється, що частина коштів йшла безпосередньо на фінансування терористичної діяльності так званих ДНР і ЛНР.

"Приватні підприємці - власники платіжних терміналів, які не перереєструвалися на підконтрольній української влади території, продовжували використовувати їх в окупованих районах, незважаючи на заборону Нацбанку України. За можливість незаконно продовжувати роботу ці суб'єкти господарської діяльності, щомісяця платили "податки" - 15% від своїх доходів представникам "міністерств державної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в рамках кримінального провадження щодо ст. 258-5 КК України в київських офісних приміщеннях власника платіжної системи проведені обшуки, вилучено докази того, що фінансисти свідомо забезпечували роботу терміналів на захоплених територіях.

Розпочата процедура відкликання ліцензії з надання фінансових послуг київською компанією, що володіє платіжною системою. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, Жебрівський направить в СБУ пропозиції по режиму пропуску в зоні АТО.