ua en ru

СБУ виявила розкрадання в особливо великих розмірах посадовцями Нацгвардії

СБУ виявила розкрадання в особливо великих розмірах посадовцями Нацгвардії Фото: СБУ

Посадові особи Нацгвардії привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів

Служба безпеки України виявила розкрадання в особливо великих розмірах бюджетних коштів, спрямованих на підвищення обороноздатності частин і підрозділів Нацгвардії в Дніпропетровській обл. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що протягом 2013-2015 років посадові особи одного з окремих бригад охорони громадського порядку НГУ закуповували паливну деревину за державні гроші у приватного підприємця. За нібито поставки приблизно 900 куб. м. деревини він отримав 450 тис., однак військова частина так і не отримала дрова.Також в листопаді 2014 р. з ініціативи заступника командира тієї ж окремої бригади з підприємцем укладення договір на проведення ремонту бронетранспортера. Згідно акту виконаних робіт комерсанту було перераховано 22 тис. грн, однак ремонт техніки проводився волонтерами на безоплатній основі.

У травні і серпні 2015 р. за вказівкою посадових осіб одного з Центральних оперативно-територіальних об'єднань Нацгвардії ряд військових частин закупив деревину майже на 600 тис. грн у комерційної фірми з Дніпропетровська. Дрова також не були доставлені.

Встановлено, що кошти за фіктивну поставку дров розподілялися між посадовими особами НГУ і комерсантами. За матеріалами військової контррозвідки СБУ військовою прокуратурою відкрито кримінальні провадження.

Нагадаємо, СБУ виявила схованку з тротилом, що призначалися для терактів під час місцевих виборів.