ua en ru

СБУ вручила Гужві повістку на допит у справі про розстріли на Майдані

СБУ вручила Гужві повістку на допит у справі про розстріли на Майдані Фото: Ігор Гужва (УНІАН)

Гужва повинен з'явитися на допит 19 липня

Головному редактору сайту "Страна.иа" Ігорю Гужві співробітники Служби безпеки України (СБУ) вручили повістку на допит у справі про розстріли на Майдані взимку 2014 року. Про це Гужва написав на своїй сторінці в Facebook.

"При виході з телеканалу 112, де я був сьогодні на ефірі, до мене підійшли дві людини, представилися співробітниками СБУ і вручили мені повістку на допит у справі про розстріли на Майдані", - повідомив Гужва.

В повістціу зазначено, що Гужва повинен з'явитися в департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України від 19 липня в якості свідка у справі про масові вбивства на Майдані взимку 2014 року.

altФото: повістка (Ігор Гужва в Facebook)

Нагадаємо, прокуратура Києва в апеляційному порядку оскаржить розмір застави для головного редактора видання "Страна.UA" Ігоря Гужви.

Гужву випустили на волю після того, як за нього внесли заставу. За словами адвоката, 544 тис. гривень застави за Гужву внесла заступник головного редактора "Страни.uа" Світлана Крюкова.

Гужву підозрюють у вимаганні за зняття компрометуючих представників Радикальної партії матеріалів. 24 червня Шевченківський районний суд столиці обрав для Гужви запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави.