ua en ru

СБУ порушила справу проти заступника самопроголошеного губернатора Донецької обл. Доні

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти самопроголошеної заступника народного губернатора Донецької області Роберта Доні щодо організації масових заворушень у Донецьку 15-16 березня.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти самопроголошеної заступника народного губернатора Донецької області Роберта Доні щодо організації масових заворушень у Донецьку 15-16 березня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"СБУ в Донецькій області розпочато кримінальне провадження стосовно громадянина України Роберта Доні за статтями 294 (масові заворушення) і 341(захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Йому оголошено про підозру в причетності до масових безладів в Донецьку і закликів до захоплення органів державної влади будівель Донецької ОДА, управління СБУ в Донецькій області та Донецької облпрокуратури.

Нагадаємо, 16 березня у Донецьку відбувся мітинг на підтримку проведення референдуму. Зазначимо, що самопроголошений губернатор Донецької області Павло Губарєв був затриманий 6 березня в Донецьку за підозрою в сепаратизмі. На наступний день, 7 березня, Шевченківський районний суд Києва заарештував його на 2 місяці. У даний момент Губарєв знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.