ua en ru

СБУ порушила справу за фактом погроз Кадирова на адресу українських нардепів

СБУ порушила справу за фактом погроз Кадирова на адресу українських нардепів
Служба безпеки України порушила справу за фактом погроз глави Чечні Рамзана Кадирова на адресу народних депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

Служба безпеки України порушила справу за фактом погроз глави Чечні Рамзана Кадирова на адресу народних депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука. Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у своєму Facebook.

"Повідомляю вам про те, що Служба Безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом терористичних погроз на адресу народних депутатів України від громадянина Російської Федерації Рамзана Кадирова, а також посилила заходи безпеки щодо членів українського парламенту, щодо яких прозвучали погрози", - повідомив Лубківський.

"У зв'язку з цим хочу навести слова голови Служби Безпеки України Валентина Наливайченка, який тільки що заявив на нараді, що терористичні загрози, від кого б вони не звучали, є злочином міжнародного характеру і зіткнуться з нашим рішучою відсіччю", - додав радник голови СБУ.

Відзначимо, напередодні глава Чечні Рамзан Кадиров доручив правоохоронним органам Чеченської республіки порушити кримінальні справи стосовно народних депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука і доставити їх в Чечню.

Сьогодні вранці Слідчий комітет РФ оголосив у розшук 3 українських нардепів за "заклики до терактів у Росії".