ua en ru

СБУ в Запоріжжі затримала терориста ДНР, агитировавшего проти мобілізації

Служба безпеки України затримала завербованого терористами так званої "Донецької народної республіки" місцевого жителя, агитировавшего проти мобілізації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ,

"Встановлено, що житель Запоріжжя був завербований представниками ДНР і відвідав в листопаді 2014 року Донецьк для отримання детальних інструкцій щодо антиукраїнської діяльності безпосередньо в ватажків так званого "гуманітарного батальйону" терористів. Безпосереднім куратором "гуманітарія" став радник самопроголошеного "міністра зв'язку" - терорист на прізвисько "5,45", - йдеться в повідомленні.

СБУ зазначає, що провокатор повинен був поширювати ідеї і символіку "Новоросії" в Запоріжжі, підбирати поплічників через соціальні спільноти і залучати їх до виконання установок терористів ДНР.

"У січні ц. р. зловмисник отримав нове завдання по зриву мобілізації в області штучного збудження протестних настроїв шляхом поширення дезінформації та відвертої брехні за надісланими з ДНР шпаргалок. Зокрема, він мав роздрукувати і поширити в місті провокаційні листівки з текстом, отриманим від кураторів. 6 лютого ц.р. співробітники СБУ затримали зловмисника при спробі розклеїти ці листівки на вулицях міста", - йдеться в повідомленні.

Слідчими СБУ порушено кримінальну виробництво за ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Рішенням суду зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко заявив на засіданні Кабміну, що СБУ затримала 19 "активних критиків мобілізації".