ua en ru

СБУ в Луганській обл. затримала працівника суду - інформатора ЛНР

У Луганській області Служба безпеки України затримала працівника районного суду, який підозрюється в пособництві "Луганської народній республіці". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"У Луганській області оперативна група Служби безпеки України затримала працівника одного з районних судів, який підозрюється в пособництві терористичній організації "ЛНР". Співробітники СБУ встановили, що зловмисник питав у знайомих-правоохоронців інформацію про місця дислокації, особовий склад і озброєння Збройних Сил України. Отримані відомості він передавав двом ватажкам незаконних збройних формувань "ЛНР", які використовували її при плануванні збройних нападів проти українських військових і вчинення диверсій у мирних регіонах", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що СБУ задокументувала зустрічі зловмисника з "поліцаями" ЛНР, де обговорювалися злочинні плани захоплення адміністративних будівель і службового транспорту державтоінспекції.

Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, згідно якої спільникові терористів загрожує до 15 років ув'язнення. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській обл. співробітникові ДержНС оголошено підозру у співпраці з ЛНР.