ua en ru

СБУ посилила акредитацію для РБК-Україна

СБУ посилила акредитацію для РБК-Україна

Прес-центр Служби безпеки України для акредитації кореспондента інформаційного агентства РБК-Україна на сьогоднішній брифінг запросив копію свідоцтва про реєстрацію агентства в Україні. Про це повідомив представник прес-центру.

"У вас є свідоцтво про реєстрацію в Україні? Тоді візьміть, будь ласка, копію", - заявив представник прес-центру.

Раніше такої копії не вимагалося.

25 лютого на 15.00 в прес-центрі СБУ на вул. Володимирській, 35 запланований брифінг за результатами діяльності Служби безпеки України.

Нагадаємо, 20 лютого СБУ склала список рекомендованих до заборони на акредитацію в Україні російських засобів масових інформації , який 12 лютого Верховна Рада доручила скласти.

У список увійшли понад 100 ЗМІ, зареєстрованих в Росії, які, за експертною оцінкою СБУ, заангажовано подають інформацію про ситуацію в Україні.

При цьому в СБУ зазначили, що українських представництв це не стосується.

Список був направлений в апарат Верховної Ради.

Далі даний список повинен затвердити Кабінет міністрів, розробити відповідний порядок. Після цього список вступить в силу.

12 лютого 2015 р. Верховна Рада прийняла постанову проект (№ 1853) "Про тимчасове припинення акредитації журналістів і технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України".
Цей документ набрав чинності з моменту його прийняття.

Постановою Рада доручила Службі безпеки України терміново (тобто вже з 12 лютого) визначити перелік засобів масової інформації Російської Федерації, для працівників яких необхідно припинити акредитацію при органах державної влади України.

У свою чергу Кабінет міністрів України, Міністерство закордонних справ України та інші центральні органи виконавчої влади повинні були у дводенний термін з дня набрання чинності цієї постанови (тобто вже 14 лютого) провести відповідні заходи.