ua en ru

СБУ витрачає 70% зусиль на протидію російської агресії, - Грицак

СБУ витрачає 70% зусиль на протидію російської агресії, - Грицак Фото: Василь Грицак (flickr.com/Security Service of Ukraine)

До обов'язків спецслужби входить, зокрема, функція контррозвідки

Служба безпеки України витрачає 70% зусиль на протидію російській агресії. Про це сьогодні під час виступу у Верховній Раді заявив голова СБУ Василь Грицак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Близько 70% нашого робочого часу і зусиль ми спрямовуємо на протидію російській гібридний агресії проти України та локалізацію діяльності її спеціальних служб", - заявив Грицак.

Голова СБУ зазначив, що до обов'язків спецслужби входять, зокрема, функції контррозвідки, протидія кіберзлочинності і міжнародному тероризму та захист критичної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони України Степан Полторак назвав загрозливі напрямки для можливої агресії з боку Російської Федерації.

"Маючи такого сусіда, як Росія, то все що пов'язано з кордоном з нею - це загрозливий напрямок. Починаючи від Придністров'я, на жаль, Криму і, звичайно, Сходу України, де формується інфраструктура російських збройних сил, створюються нові підрозділи та з'єднання, навіть формуються армії", - зазначив він.