ua en ru

СБУ досі не передала ГПУ докази про участь Суркова у подіях на Майдані

СБУ досі не передала ГПУ докази про участь Суркова у подіях на Майдані Фото: Віктор Шокін

Шокін розповів про деякі подробиці розслідування подій на Майдані

Служба безпеки України (СБУ) досі не передала Генеральній прокуратурі України (ГПУ) докази про причастність радника Президента Росії Владислава Суркова до розстрілів на Майдані Незалежності. Про це генеральний прокурор України Віктор Шокін розповів в інтерв'ю газеті "Голос України".

"Як випливає зі слів начальника Управління спецрозслідувань ГПУ, досі цього зроблено не було", - заявив Шокін на питання журналіста, чи передав голова СБУ Валентин Наливайченко докази в ГПУ.

При цьому Шокін зазначив, що ГПУ розслідує вбивства на Майдані, як з боку учасників протестів, так і з боку правоохоронців.

"Я вважаю, що обов'язково слід знайти об'єктивну істину. Тому що були випадки, коли, виконуючи злочинний наказ, фактично ні за що гинули співробітники міліції. В цьому були винні їхні командири, які віддавали такий наказ, наприклад, стояти на смерть. І гинули правоохоронці, які чесно виконували наказ, тому що вони давали присягу", - зазначив генпрокурор.

Шокін також заявив, що деяких народних депутатів бачили під час подій на Майдані зі зброєю в руках.

"Що вони робили там, невідомо. Ми досліджуємо це питання, але давати коментарі ще рано", - зазначив глава ГПУ.

Коментуючи ключовий епізод під час Евромайдана, коли побили студентів, Шокін зазначив, що не факт, що без нього протести б завершилися.

"Це не факт. Я не хочу передчасно давати якісь коментарі з будь-якого епізоду, тому що до кінця не досліджений", - підкреслив Шокін.

Нагадаємо, ще в квітні глава СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що в день розстрілу на Майдані в Україні перебував радник Президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков.