ua en ru

СБУ викрила на хабарі працівника митниці харківського аеропорту

СБУ викрила на хабарі працівника митниці харківського аеропорту

Посадові особи митного поста "Харків-Аеропорт" організували механізм вимагання грошей з пасажирів

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі працівника митного посту "Харків-Аеропорт". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадовці митного посту "Харків-Аеропорт" організували механізм вимагання грошей з пасажирів за приховування від відповідних служб іноземних держав фактів вивезення з України підакцизних товарів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це було зроблено всупереч протоколів до Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом для спільного виявлення та припинення правопорушень.

"Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували п’ять фактів отримання митниками хабарів від авіапасажирів на загальну суму 20 тис. гривень", - повідомили в СБУ.

Так, одного з фігурантів справи затримали у приміщенні Міжнародного аеропорту "Харків" під час одержання чергового хабара у розмірі 6 тис. гривень.

"Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри затриманому та іншим фігурантам кримінального провадження у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу", - додали в СБУ.

Кримінальне провадження здійснюється за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі). Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одеській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали на хабарі посадовців митниці та Державної прикордонної служби.