ua en ru

СБУ викрила на хабарі одного з керівників Київської митниці

СБУ викрила на хабарі одного з керівників Київської митниці Фото: хабар (twitter.com/nab_ukr)

Посадовець систематично отримував хабарі з фізичних осіб за заниження вартості відправлень

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили на хабарі одного з керівників Київської митниці. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Одного з керівників Київської міської митниці викрили на хабарі співробітники СБУ спільно з прокуратурою", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, оперативники спецслужби встановили, що в. о. начальника одного з відділів систематично отримував хабарі з фізичних осіб за заниження вартості відправлень.

Наголошується, що зловмисник вимагав від громадян, які отримували посилки, 10% від повної вартості. Правоохоронці затримали чиновника на одній зі станцій столичного метрополітену при отриманні 9,5 тис. гривень. За таку суму митник обіцяв знизити вартість посилки з-за кордону з комп'ютерною технікою.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

СБУ викрила на хабарі одного з керівників Київської митниціСБУ викрила на хабарі одного з керівників Київської митниці

Фото: викрито на хабарі чиновник Київської митниці (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві правоохоронці викрили на хабарі главу одного з управлінь Державної авіаційної служби України.