ua en ru

СБУ викрила працівників міграційної служби на виготовленні підроблених паспортів

СБУ викрила працівників міграційної служби на виготовленні підроблених паспортів Ілюстративне фото: закордонний паспорт (dpsu.gov.ua)

У країнах Європи затримали 5 осіб з підробленими закордонними паспортами України

Служба безпеки України (СБУ) викрила працівників органів міграційної служби на виготовленні підроблених паспортів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми отримали інформацію про затримання в країнах Європи п'яти осіб, причетних до діяльності міжнародних терористичних угруповань, у яких були паспорти громадян України для виїзду за кордон з елементами підробки", - сказав Кононенко.

Він додав, що бланки цих паспортів вважаються офіційно знищеними органами міграційної служби, однак під час проведення обшуків в будівлі міграційного підрозділу був вилучений 151 бланк паспортів, які не були знищені.

У подальшому, за словами Кононенка, в ході розслідування, правоохоронцями була встановлена лабораторія, де бланки перероблялися.

Заступник голови СБУ повідомив, що в даний час слідчі дії тривають.

"Встановлюється ступінь провини співробітників Державної міграційної служби, причетних до службової підробки і передачі офіційно нібито знищених паспортів стороннім особам", - додав Кононенко.

Нагадаємо, СБУ попередила понад 400 спроб терактів в Україні за 3,5 років.